Cijfers
leven

Step up! Stap 2 gaat over bewegende cijfers

Controle en sturing

Stap 2 richt zich op alle zakelijke cijfers die jou en jouw onderneming raken. Zaken als balans, verlies- en winstrekening en belastingregels zijn van levensbelang voor je bedrijf. Als je ze goed kan interpreteren, ga je ze beter beïnvloeden en er je voordeel mee doen. Uiteraard verlies je daarbij de omgeving niet uit het oog. Je kan risico’s veel beter inschatten en gefundeerde keuzes maken. Combineer deze kennis met de inzichten uit stap 1 en je bent een Bewuste Ondernemer. Je hebt de eerste muren gebouwd op het fundament van jouw Bewuste Onderneming.

Cijfers interpreteren

Cijfers op zich zeggen niet alles. De beweging van de cijfers is minstens zo belangrijk. Hoe kan je deze beweging interpreteren en beïnvloeden? Wat is het belang van een goede prognose? Hoe ga je om met investeringen en het benodigde kapitaal? Allemaal vragen die we vanuit de praktijk belichten. Je leert hoe je jouw ambitie concreet kan maken en kan bijsturen. Want cijfers volgen de acties van de ondernemer. Jij staat aan het roer, Bewust Ondernemen geeft je een kompas om op koers te komen en te blijven.

Belangrijk om te weten

Alle facetten van zaken doen komen bij stap 2 aan bod. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je een goede offerte opstelt. Verder ontvang je informatie over zaken als contracten, algemene voorwaarden, verzekeringen, wetten en regelgeving. En natuurlijk is dit geen droge stof, praktijkvoorbeelden wijzen de weg.

Als je rugzak is gevuld met zachte en harde technieken, ben je klaar voor de volgende stap: Missie, visie en strategie