missie, visie
en strategie

Step up! Stap 3 gaat over missie, visie en strategie

Dromen 

In stap 1 en 2 zijn een stabiel fundament en de eerste muren gebouwd voor jouw Bewuste Onderneming. Je staat nu stevig met beide benen op de grond en bent klaar voor de volgende stap. In stap 3 ga je invulling geven aan de missie, visie en strategie. Stap voor stap krijgt jouw onderneming vorm. Stap 3 zit, net als stap 1, vol zachte elementen. Er is ruimte voor je dromen.

Missie

Innerlijke kracht wordt tot uiting gebracht in een persoonlijke missie. Een missie geeft antwoord op de vraag ‘waartoe ben ik op aarde?’ en raakt daarmee de essentie van jezelf en je bedrijf. In de missie vind je antwoorden op vragen als: Wat is mijn ware passie, mijn bestaansreden? Wat is mijn primaire taak of functie? Wat is mijn opdracht? Welk ultiem doel kan ik bereiken? Voor wie doe ik dit allemaal? Welke fundamentele behoefte wil ik vervullen? Missie is per definitie abstract, de zoektocht naar jouw missie is dan ook een creatief proces.

Visie

De abstracte missie geeft nog geen richting, daarom is een visie formuleren de volgende stap. De visie geeft vorm aan de missie en kan daardoor richting bepalen, inspireren en enthousiasmeren. Een visie heeft alles te maken met keuzes maken en doelen formuleren. Zonder keuzes kan een bedrijf nooit succesvol worden. Zonder keuzes zwabbert een bedrijf van links naar rechts en terug. In stap 3 besteden we ook aandacht aan obstakels. Wat staat er tussen jou en het bereiken van je doel? En hoe kun je over het obstakel heenkomen? Tijdens stap 3 leer je springen!

Strategie

Missie en visie worden pas een weg omhoog als de strategie wordt geformuleerd. Missie, visie en strategie samen vormen jouw lange termijn plan, waarin al je dromen en ambities samen komen. In stap 3 krijg je een beeld van je missie en visie en de rol van strategie.

Zodra je missie en visie hebt bepaald, ben je klaar voor de volgende stap: het uitwerken van de strategie