ondernemers
portfolio

Step up! Stap 5 behandelt jouw ondernemersportfolio

Wat is een ondernemersportfolio?

Het ondernemersportfolio is een persoonlijk document waarin je beschrijft wat de sterke kanten en de valkuilen van jouw onderneming zijn en hoe jij jezelf en jouw onderneming verder wil ontwikkelen.

Meegroeien

In stap 5 breng je de voorgaande stappen samen in een overzichtelijk en waardevol ondernemersportfolio dat in lengte van dagen met je meegroeit. Het wordt de basis van je onderneming, geen statisch document, maar een blauwdruk die jou op gezette tijden de mogelijkheid geeft om terug te keren naar de basis en beslissingen te toetsen.

Routekaart

Het ondernemersportfolio bevat veel verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk kan afzonderlijk gelezen (en dus ook geschreven) worden. De diverse hoofdstukken kan je inzetten voor verschillende doelen. Naast een routekaart voor de weg die jij met jouw onderneming aflegt, heb je natuurlijk ook meteen een fundament voor meer praktische zaken zoals financiële planning of een financieringsaanvraag. Houd echter altijd voor ogen dat de verschillende hoofdstukken één geheel vormen: de blauwdruk voor jouw onderneming. Na het maken van je ondernemersportfolio ben je er klaar voor: jouw bedrijf is omgetoverd in een Bewuste Onderneming.

Ben jij ook klaar om deze stappen te gaan zetten? Step up & start. Schrijf je in voor de opleiding Bewust Ondernemen.